Visie Talentinzicht

Bij het begeleiden en coachen van kinderen heeft Talentinzicht een visie die zich misschien het best laat omschrijven in een metafoor:

Diamant betekent ontembaar, onoverwinnelijk. Diamanten delven is intensief werk, de diamant is niet zomaar blootgelegd.

Uiteindelijk moet de ruwe diamant bewerkt worden om zijn schoonheid tot een hoogtepunt te voeren. Wanneer men echter te diep slijpt gaan het lichtspel in de steen en de waarde verloren. De creatie is van groot belang om het belangrijkste in de steen tot uiting te brengen: de schittering en het kleurenspel.

Doelstelling Talentinzicht

Zorgen dat deze kinderen zicht krijgen op hun eigen, vaak nog verborgen talenten en hen mogelijkheden aanreiken om deze talenten zo optimaal mogelijk te ontplooien zodat ze ieder op hun eigen, unieke manier kunnen schitteren.

Zo werkt Talentinzicht

Zoals we hierboven al vertellen, werken wij met de metafoor ‘De ruwe diamant’. We merken dat ouders heel wat uiteenlopende symptomen opvangen en ten onrechte kunnen kinderen beschouwd worden als ongemotiveerd, lui of nonchalant. Deze “klachten” kunnen echter symptomen zijn van de eigenwijze manier waarop de hersenen functioneren. Deze symptomen zijn de boosdoeners die het zorgeloze leven van een kind kunnen verstoren. Wij proberen deze spookjes één voor één te elimineren door gedurende 3 maanden wekelijks een coaching sessie te houden. Een belangrijke schakel hierin zijn ook de ouders. Ook jullie medewerking en inzet zorgt ervoor dat we tot een doolhof kunnen komen zonder spookjes! Het ultieme doel is om uw kind zijn talenten te laten ontdekken en de weg te vinden naar de diamant.

Herkent u de spookjes bij uw kind? Neem gerust vrijblijvend contact met me op.

Talentinzicht is dan ook attent voor latent talent. Net wanneer uw kind het nodig heeft.

infographic-2

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.